Friday, 22 February 2013

sms lawak dengan cinta :)

ini semua sms ayat-ayat jiwang, cinta, lawak semua ade ar yg pasti best.. utk masukkan kt dlm hp kowg
 
1) lumrah berkawan banyak dugaan,,
biarpun jauh tetap di ingatan,,
mesej dengan call jadi hubungan,,
itulah pengikat kasih persahabatan,,
 
2) kalau boleh i nak pos semua rindu nie dekat you...
tapi posmen kata rindu ni besar sanagat..
sampai nak terbalik motor dia...
 
3) dimana ku nak berikan hati ini,,
yang sudah lama menyendiri,,
adakah nasibku memang sebegini,,
hidup dalam sepi,,
tiada yang mahu menemani tatkala sepi,,
 
4) cinta berpegang pada janji,,
janji berpegang pada kasih,,
kasih berpegang pada kesetiaan,,
tapi awak apa?
berpegang pada handphone jew... hehex
 
5) Atok : cu, pegi menyorok cepat cikgu kamu datang sebab kamu tak pi sekolah hari ini..
Cucu : atok la pi menyorok..
Atok : awat pulak hang ni?
Cucu : sebab saya bagitau cikgu saya tak datang sekolah sebab atok meninggal
Atok : good job my grandson, hang memang pandai buat lawak...
 
6) dalam mimpi ku terbayang wajahmu,,
aaduhai manis pandang tak jemu,,
suaramu merdu bak buluh perindu,,
tapi sayang rambutmu berkutu,,
badan pula berbau lembu,,
namun kau tetap kawanku,, huhu
 
7) bila dirimu merasa sukar...
 
pandanglah pada bintang
yang paling terang sinarnya..
 
percaya pada hati bahawa
anda kan nampak..
 
ultromen sedang tersenyum
hehehex..
 
8) ku tanam sayang, tapi di sakiti,,
ku tanam cinta, tapi di khianati,,
ku tanam rindu, tapi tak dihargai,,
akhirnya ku tanam ''BOM'' biar semua mati..
*___*
 
9) bila awak senyum, cantik nye,,
bila awak ketawa, saya happy sangat,,
bila awak marah, saya takut la,,
bila awak diam, emm sunyi nye,,
+ RINDU SANGAT KAT AWAK+
 
10) langit takut kehilangan "BINTANG"
laut takut kehilangan "OMBAK"
mentari takut kehilangan "SINARNYA"
begitu juga diriku yang takut kehilangan "DIRIMU"
 
11) dia pakse i, dia kata x sakit,,
dia suruh i buka, jadi i buka lah lepas tu,,
dia masukkan... SAKIT !!!
bila dia cabut ade darah..
celake punya doktor gigi !!!
 
12) persaudaraan kita amat bermakna bagiku,,
kau ketawa, aku ketawa, kau menangis, aku menangis, kau.....
terjun bagunan,, aku tengok bawah &
menjerit " fuyoo... confirm mati"
membentuk cintaa abadi... dan apapun rintangan melanda..
ku harap kita tempuh bersama...
seandai kau dan aku berjauhan.....
 
13) bunga yang cantik jadi idaman,,
wanita yang cantik jadi buruan,,
bunga yang wangi jadi tumpuan,,
wanita yang berakhlak jadi perhatian,,
 
14) jika hati sejernih air jangan biarkan ia keruh,,
jika hati seputih awan jangan biarkan ia mendung,,
jika hati seindah bulan hiasi ia dengan bintang2
jika dirimu mempunyai kekasih jagalah dia agar
selalu mencintaimu untuk selama-lamanya....
 
15) kerana sayang terbitnya cemburu
kerana cinta jadinya keliru
kerana kasih adanya rindu
cubalah setia pada kekasihmu..
 
16) semalam i pergi hospital... doktor ckp hati i sakit,,
i ckp mana ada sakit .... i tak ada penyakit hati,,,
lepas tu doktor pun buat x-ray... tengok2 kat hati i ada nama u..
tapi jangan terkejut.. nak tau tak doktor tu ckp pe??
dia cakap nak operate i.. nak ganti dengan hatu lain....
i cakap tak nak tukar hati.. biar i sakit janji nama u ada kat situ kat hati i....
i love u 4ever
 
17) saya ada gunting, gunting tu saya guna untuk mengunting,,
pernah juga terkena gunting tu tapi tak sakit pun,,
gunting tu dah berkarat so saya simpan die dalam laci...
macam awak juga saya ada awak , saya sayang awak
selalu nak bersama awak kadangkala terkena juga sebab awak
tapi tak pe saya masih sayang kan awak, gunting tu dalam laci
awak dalam hati... I LOVE U FOREVER
 
18) jangan cintai aku jika menyusahkamu
jangan rindui aku jika menyeksakan mu
jangan sayangi aku jika memusnahkn hidupmu
tapi bencilah aku jika itu yang kau mau
 
19) semoga Allah jadikan subuhmu suatu cahaya iman,,
zuhurmu suatu kegembiraan,,
asar mu suatu kebahagiaan,,
maghribmu suatu kemapunan,,
ishakmu suatu keberkatan,,
 
20) cemburu krna saya cintakan awak,,
marah karna saya ambil berat tentang awak,,
bermimpi karna saya rindukan awak dan,,
sedih karna saya takut kehilangan awk,,
 
21) sekotak mancin, secangkir madu,,
selaut kasih, segunung rindu,,
sekalung doa penuh syahdu,,
khas buatmu temen2 ku, huhu..
semoga bahgia dam ceria selalu....
 
22) 1+1 = 2 mata merenungmu
12+12 = 24 jam fikirkan tentang kamu
3+4 = 7 hari menrinduimu
1+11 = 12 bulan tersebut nama kamu dan
1+0 = 1 hati kecil berdoa agar kamu tidak lupa kan ku..
 
23) jika diriku tidak kau perlukan lagi...
berkatalah dengan sejujurnya....
walaupun pahit kebenaran...
itu adalah lebih baik daripada sejuta pembohongan.....
 
24) jangan berinta jika tak setia,,
jangan ucapkan sayang jika terpaksa,,
jangan nmerindu jika hati dahn benci,,
jangan pendamkan bila dah jemu,,
dan jangan berrahsia jika ada penganti??
 
25) seorang ibu yang enyuruh anakya untuk melalukan sesuatu, tapi anak berkata harus dengan syarat
> menyapu RM30
> mengemop RM25
> mengemas RM50
 
setelah itu, ibu menjawabnya
> melahirkanmu bertaruh nyawa... FREE
> merawatmu dalam perut ibu selama 9 bulan secara percuma
> membesarkanmu dengan sekuat tenaga dan ikhlas tanpa rasa lelah... FREE
 
lalu anak tersebut menangis dan memeluk ibunya.....
 
26) andai hatimu di lukainmaafkan la diriku..
andai tak dapat bersama lagi..
aku harap..
hari ini akan menjadi hari yang terindah bagi kita...
 
27) janganlah membuat hatimu kesunyian,,
jika ada kesunyian, ambillah boyfrieand yang baik, alim, jujur, dan setia pada yang satu,,
harap hatimu ceria dan bahagia,,
kawan adalah paling penting dalam hidup,,
 
28) cinta itu fanatik, jangan lalukan dengan auomatik,
kalau bertambah latihan matematik kurangkan politik utamakan romantik,
pasti cinta itu akan berputik !!! huhuhux
 
29) mengenalimu satu kebetulam,,
merinduimu satu kemestian,,
mengingatimu satu keindahan,,
menyayangimu satu keikhlasan,,
melupakanmu adalah satu penderitaan,,
 
30) tiada mutiara sebening ''CINTA''
tiada sutera sehalus ''KASIH SAYANG''
tiada embun secuci ''SETULUSAN HATI''
tiada hubungan seindah ''PERCINTAAN''
 
31) ciuman perkenalan dipipi
ciuman sayang dikening
ciuman kekasih dibibir
ciuman paling panas di ekzos motor..
hehehehex....
 
32) ku bukak ku sentuh oh.. hangatnya.....
ku raba dan ku pegang pehamu....
pehamu ku gigit dan ku jilat manja....
oh alangkah nikmatnya...
kau idaman ku selalu KFC.....
 
33) ku buka ganas baju birumu,,
ku sentuh bajumu dengan penuh nafsuku,,
ku jilat susu putihmu dengan penuh krim,,
nikmatnya... biskut oreo niey..!!!!
 
34) SENYUM : pada orang tua tanda sayang,,
pada anak-anak tanda kasih,,
pada kekasih tanda cinta dan,,
depan hp tanda gile,,,,
senyum lagi memang sah gila.....
 
 
35) aku terpaku dek renunganmu,,
hatiku tertanya-tanya,, benarkah ini??
nafasku tertahan,, kau tunduk segan,,
lalu ku bertanya '' kau kentutkan'' ??
 
36) ku lihat rupa parasnya, gaya jalannya, matanyaseiras dengamu,,
aku keliru! adakah ini rindu ??
ku amati suaranya '' EEMBEKK''
eh kambing?? tapi kenapa seiras denganmu...
 
37) ibu pernha cakap kalau boyfriend nak kiss cakap'' don't''
kalau dia nak peluk cakap "stop''
misalnya dia nak buat dua-dua apa lagi....
so cakaplah ''don't stop'' cyunk!!! hahahahax
 
38) sayangilah kekasihmu sepenuh hati...
jangan penah biarkan dia menangis dan terluka....
setitis air matanya yang jatuh...
adalah sebagai dari kebahagiaan yang kamu gugurkan dari dirinya sendiri.....
 
39) kawan kerana teman,,
kasih kerana sayang,,
cinta kerana perasaan,,
yang penting kita faham,,
tanpa kawan kita keseorangan,,
 
40) keikhlasan bukan mudah di buktikan,,
kejujuran selalu di salahtafsirkan,,
kepercayaan sering di khianati,,
tapi sayang senyuman indah diukir walaupun dalam tangisan,,,
 
41) jika kau kecewa dan bersedih kerana terluka...
izinkan ku hadir merawat lukamu kerna ku ada plaster 20sen tau...
nak tak..???
 
42) hidup bercouple... kena jaga hati,,
hidup single.. boring tapi bebas,,
hidup study.. beban tapi untuk masa depan,,
hidup berkawan.. best jika kawan itu korang semua...
 
43) CINTA... bermula dengan senyuman.. berakhir dengan air mata...
hargailah cinta itu jika ia bermakna buatmu...
sebelum benar-benar ia melangkah pergi..
 
44) sebenarnya kehadiran mu dalam hidupku,,
bagaikan cahay yang menerangi duniaku yang gelap,,
dan hadirnya engkau dalam hidupku telah memulihkan semangat ku,,
yang kini kian layu umpama bunga yang berguguran di pusara sepi ku...
 
45) entah mengapa

18 comments: